ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

ЗЕЛЕНО ЛЕВИ ФРОНТ: БОРИЋЕМО СЕ КРОЗ ИНСТИТУЦИЈЕ

1 min read

На конститутивној седници новог сазива Скупштине Града Ужица одржаној јуче, одборничка група Зелено-левог фронта гласала је против предлога за избор председника, секретара и заменика председника Скупштине. Такође су наши одборници гласали и против предлога за избор градоначелнице, заменика градоначелнице и чланова градског већа.

Предложени кандидати и кандидаткиње СНС-а, СПС-а и њихових сателита одражавају континуитет штеточинске и корумпиране власти која не ради у интересу грађана Ужица, што само додатно потврђују њихове политичке биографије и лоши резултати рада на претходним позицијама у градској власти.
Највећу штету коју су грађанке и грађани Ужица претрпели приликом избора старе неспособне власти је нова злоупотреба њихове изборне воље. С обзиром на тајни принцип гласања, претпостављамо да су два одборника са лажне опозиционе листе, коју су чиниле Нова демократска странка Србије и Ново лице Србије, променили страну и гласали за избор градоначелнице и градског већа. Овиме су одборници НДСС-а и НЛС-а грубо издали изборну вољу бирача који су за ту листу гласали мислећи да је истински опозициона.

Што се тиче самих кандидата власти, Бранислав Митровић је током претходног мандата на месту председника Скупштине својим поступцима онемогућио спровођење грађанске иницијативе за измене Одлуке о проглашењу ПИО “Клисура Ђетиње” и на тај начин ускратио Уставом гарантована права грађана на учешће у одлучивању. Поред тога, као координатор тима за реализацију пројекта “Ужице престоница културе” није спречио, нити покушао да спречи, спровођење коруптивних јавних набавки. Зелено-леви фронт је за набавку услуга сценаристе тужилаштву поднео кривичну пријаву и чврсте доказе да је буџет града, само у овој набавци, нанета штета од преко миллион динара.

За градоначелницу је предложена Јелена Раковић Радивојевић која је на крају свог претходног мандата доживела да постане прва ужичка градоначелнца у историји, или председница општине, коју су грађани због резултата њеног рада извиждали приликом сусрета на улици. У свом експозеу, она је наставила да обмањује грађане Ужица својим неиспуњеним обећањима. Грађанке и грађани Ужица немају ничему добром да се надају јер је, поред неспособне градоначенице, именовано исто оно неспособно градско веће које је уништавало град и у предходном мандату.

Новоизабрани одборници Зелено-левог фронта ће сада и кроз институције наставити да се боре за одбрану наших природних и културних добара, унапређење јавних услуга и за политике које у први план стављају истинске потребе грађана.
На јучерашњој конститутивној седници Скупштине града Ужице верификовани су мандати 67 одборника и одборница изабраних на јунским локалним изборима, између којих и 4 одборника са листе БИРАМО БОРБУ, БИРАМО УЖИЦЕ: Бојан Митровић, Јованка Лучић, Владан Синђић и Небојша Ристановић. Ово четворо одборника/ца наставиће свој рад кроз две новоформиране одборничке групе: Зелено-леви фронт и Народни покрет Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Copyright TV5 Užice© 2021 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.