ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

ЗЛАИТБОР: ДРЖАВНО ФИНАЛЕ ПЛАЗМА СПОРТСКИХ ИГАРА ОД 1. ДО 9. ЈУЛА

1 min read

Плазма Спортске игре младих у Србији улазе у завршницу такмичења. Велико Државно финале одржаће се на спортским теренима на Златибору, изузев финала одбојке на песку која ће бити организована у Новој Вароши.

Једанаеста сезона Плазма Спортских игара младих кренула је ове године 27. јануара из Жабља. Током фебруара и марта тридесет општина и градова у Србији били су домаћини еколошке радионице Зеро Wасте – Буди део Игре – Сачувајмо нашу планету.

Ово је трећа година како су Спортске игре младих део глобалног Цоца- Цола пројекта „Свет без отпада“. Цоца-Цола, овом кампањом, жели да допринесе што позитивнијем утицају на околину и пружи решења за изазове повезане са амбалажом.

По заврштку Зеро Wасте радионица уследили су Дунав Осигурање Дани спорта, где су се такмичари надметали у: спортској игри Лино “Између две ватре”, Атлетици/Трка на 60м, МИС Одбојци, Милленниум Теам Баскету 3×3, Цоца-Цола купу и Турниру у малом фудбалу.

Упоредо са Данима спорта организована су кавлификациона општинска и градска такмичења а потом и регионална финала у рукомету, стономтенису, тенису као и Банца Интеса турнири у шаху.

-Жеља нам је да се деца, пре свега, лепо друже. Све ово што радимо је њима подређено. Дечији осмеси, њихова радост учешћа у Плазма Спортским играма младих је наше велико задовољство. Ту смо да их добром организацијом такмичења подржимо како би постигли што боље резултате и изборили пласман на Међународно финале, где ће имати прилику да се друже и такмиче са вршњацима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Словеније. Учешће на играма је бесплатно за све такмичаре, захваљујући спонзорима Игара. Наш рад и резултате препознале су бројне светске и домаће компаније које су се укључиле у наш пројекат као спонзори, као и владе и министарства земаља у којима се Игре одржавају. Подржавају нас и бројне светске институције, од којих издвајам: МОК, УЕФА, ФИДЕ, ФИБА и Европска комисија – каже Марија Михајовић председница Плазма Спортских игара младих Србије.

На Златибору Плазма Спортске игре младих ће окупити девојчице и дечаке из целе Србије који су прошли кроз све фазе такмичења и пласирали се на Државно финале.

-Спортске игре младих, у спортском смислу из године у годину расту и све је већи број број деце, који узимају учешћа у неком од спортова у оквиру игара. Премда, у свом називу, имамо реч спортске, што подразумева, пре свега тежњу за што бољим резултатом, наша мисија је другачија и нама је у основи игара дечији осмех. Ове године смо кроз различите облике наших активности направили око 180 дневних догађаја, што нам даје наду да ће овогодишње такмичење бити најмасовније до сад – каже Слободан Поповић спортски директор Плазма Спортских игара Србије.

Најуспешнији са Државног финала стичу право такмичења на Међунардоном финалу Плазма Спортских игара младих које ће се одржати крајем августа у Сплиту.

-Општина Чајетина и Спортски савез Чајетина вец дуго година има одличну сарадњу са Спортским Играма младих, свако дете у насој општини зна ста је СИМ и радујем му се сваке године. Велики је значај у тој сарадњи, подстичемо децу да се баве спортом и не само ону која већ тренирају у неком клубу, већ и децу која немају прилику за то. Радујемо се поновном сусрету. Ово ће да буде друго Државно финале које се одржава на Златибору, што говори о нашем пријатељству и сарадњи – рекао је Мирко Петровић Генерални секретар Спортског савеза Чајетине

Такмичења ће се одвијати на три локације на подручју општине Чајетина И у Новој Вароши

Лино “Измедју две ватре” и атлетика (трка на 60 м) биће одржани на Тргу на Златибору, МИС одбојка (дечаци) у Новом парку у Чајетини,МИС одбојка (девојчице), Милленниум Теам 3×3 баскет, Турнир у малом фудбалу играће се на новим теренима на Главици у Чајетини док ће Цоца-Цола куп и рукомет бит на теренима СО “Ратко Митровић”. Државно финале у одбојци на песку ће се играти на теринима у Новој Вароши.

Државно финале – Распоред такмичења по данима од 1-9 јула:

1-3.

Трке на 60м

Лино “Између две ватре”

Мали фудбал ( 2013. И млађи)

3-5.

МИС Одбојка

Милленниум Теам баскет 3×3

Одбојка на песку / Нова Варош/

5-7.

Банkа Интеса турнир у шаху

Стонитенис

Kоkа-Kола куп

7-9. Рукомет И Тенис

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Copyright TV5 Užice© 2021 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.