ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

ПОЛИЦИЈА ПОЗИВА ГРАЂАНЕ ДА ВРАТЕ НЕЛЕГАЛНО ОРУЖЈЕ

1 min read

Министарство унутрашњих послова позвало је грађане Србије да од сутра предају своје нелегално оружје месно надлежној полицијској станици од 7 до 19 часова и да за то апсолутно немају нити кривично-правно, нити прекршајно-правну одговорност , као ни обавезу да образлажу порекло тог оружја, изјавила је за Тањуг Биљана Отовић Пјановић из Службе за сузбијање криминала МУП-а.

Предаја оружја не мора да се претходно најави, истакла је она, али је потребно да се оружје преда на такав начин како се не би узнемиравала јавност.

Уколико је власник оружја преминуо, по Закону о оружју и муницији грађани су обавезни да у времену од 45 дана од датума када је власник преминуо предају у месној надлежној полицијској станици то исто оружје, тачније по последњем пребивалишту власника оружја.

Суштина је и циљ ове легализације и наредбе коју је МУП дао да се ослободимо тог ( нелегалног ) оружја у што краћем року, јер су све ове ситуације показале да је тога било можда се не би дешавале овакве ствари, истакла је Пјановић.

“Оружје се држи по посебним правилима, у сефовима, закључано и такође Закон о оружју и муницији предвиђа да особа мора да испуњава и техничке услове за држање и чување – да се чува у сефовима, под кључем или са шифром, увек одвојено од муницје, у деловима”, подсетила Биљана Отовић Пјановић из Службе за сузбијање криминала МУП-а.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Copyright TV5 Užice© 2021 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.