ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

СРБИЈА: ПОЧЕЛА ЕЛЕКТРОНСКА РЕГИСТРАЦИЈА ПОЉОПРИВРЕДНИКА

1 min read

Данас је почело пријављивање за електронску регистрацију пољопривредних газдинстава у Србији. Регистрација треба не само да уштеди време и новац већ је и пут до субвенција. Министарка пољопривреде Јелена Танасковић рекла је за РТС да се живот произвођача олакшава што се тиче администрације. Поручује произвођачима да не просипају млеко и да је држава уз њих.

До сада је већ око 240.000 пољопривредних произвођача преузело свој електронски бр

Јелена Танасковић, министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде, рекла је, гостујући у Дневнику РТС-а, да је овог јутра све пуштено за регистрацију, она је кренула.

Тестна база коју смо пустили у четвртак поподне је у међувремену до синоћ у осам регистровала 12.400 пољопривредника, што је одличан број, одличан одговор пољопривредника. Очекивали смо да ће бити падова система, и непознатних ствари, али овог јутра сви пољопривредници могу да крену да се региструјуна својим мобилним телефонима, тако што ће ићи на сајт е-Аграр, где постоји видео-линк. Они који више воле да читају имају упутство да листају странице, електронски или ако могу да штампају”, каже Танасковићева.

Уколико им све ово није прихватиљиво, произвођачи могу да иду у пољопривредну стручну службу.

“Констатовали смо за ових пар дана да пољопривредници имају потешкоћа при регистрацији правно-формално са парцелама, то тражи ново време, да обнове оно што треба и констатују у Републичком геодетском заводу – регистација може да се уради, али тај завршни корак када тачно знају да ли је парцела њихово власништво, да ли је у закупу”, рекла је она. 

izvor: rts.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Copyright TV5 Užice© 2021 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.