ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

ФИЛМАРТ РАСПИСАО КОНКУРС ЗА ИНЕТРАКЦИЈУ 2023 – КАМП И РАДИОНИЦА

1 min read
Čitaj mi

Независни филмски центар Филмарт из Пожеге, је поводом одржавања Интеракције 2023, расписао конкурсе за учествовање у осамнаестом Студентскомфилмском кампу, као и на једанеастом издању Радионице документарног филма.

Овогодишњи Камп се одржава од 6. до 23. августа 2023. године и на њему учествује 15 учесника – студената продукције, режије, камере, дизајна звука, и монтаже. Учесници, подељени у три екипе, током боравка у Чачку, Ужицу и Пожеги, снимају три кратка, креативна, документарна филма. Рок за пријаву за Камп је 4. април 2023. године.

Други конкурс, расписан је за Радионицу документарног филма која траје од 16. до 23. августа ове године. Радионица је интензивни, седмодневни, едукативни програм намењен филмаџијама, студентима филмских академија, као и свима онима који желе да, кроз предавања и разговоре, унапреде знања и вештине из области креативног документарног филма, или развијају своје документарне пројекте са нашим експертима – истакнутим документаристима. Рок за пријављивање на конкурс за учешће на Радионици је 30. април 2023. године.

фото: Милица Ђорђевић

Главна фаза Интеракције 2023 (16 – 23. август) ће бити реализована у Чачку у оквиру програма „Престоница културе Србије 2023“, а поред Кампа и Радионице, у том периоду у Чачку биће одржан и други по реду Интеракција: фестивал кратког фокументарног филма, програм ИВА. лаб, као и први пут Интеракција: Теен Доц – радионица документарног филма за средњошколце са подручја Западног Балкана (Интеракција: Теен Доц радионица се реализује уз подршку Wестерн Балканс Фонда).

За више информација о програмима Интеракције 2023 и условима пријављивања на конкурсе посетите http://www.interaction.rs/

 

ФОТО: МИЛИЦА ЂОРЂЕВИЋ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Copyright TV5 Užice© 2021 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.