ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

SRBIJA: POČINJE PRIJAVA GRAĐANA ZA VAUČERE ZA ODMOR U SRBIJI

2 min read

Uslovi za dovijanje vaučera:
Pravo na ovu pomoć imaju svi nezaposleni, svi penzioneri, korisnici različitih naknada od države i radnici čija primanja ne prelaze 70.000 dinara. Akcija pomoći domaćem turizmu na ovaj način je počela 2015. godine i država je do sada podelila oko 700.000 vaučera. Vaučer sada pokriva isključivo smeštaj u vrednosti 5.000 dinara po osobi. Sve preko toga finansira se lično.

Kako dobiti vaučer?
Prijava se podnosi na šalterima pošte Srbije. Uslov je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično.
Vrlo je važno da na licu mesta, svaki prijavljeni korisnik proveri tačnost navedenih podataka, budući da se naknadne reklamacije ne uvažavaju.
Kada je reč o penzionerima, prilikom prijave penzioneri na uvid dostavljaju dokaze o ostvarenom pravu na penziju koji izdaje banka sa teritorije Srbije.
Zaposleni prilikom prijave dostavljaju original potvrde o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi ispalćenoj u mesecu pre podnošenja prijave.
Studenti prilažu uz prijavu i potvrdu viokoškolske ustanove o statusu prvog drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.
Osim osnovnih podataka o korisniku, na preuzetom vaučeru će biti naveden i naziv ugostiteljskog objekta, u kome on može i jedino da koristi vaučer.

Ono što je ključno jeste da se vaučer koristi isključivo u ugostiteljskim objektima, izvan mesta prebivališta ili mesta studiranja. Takođe, njime se mogu platiti usluge smeštaja, u šta ne spadaju i usluge hrane, pića zdravstvene i druge usluge.

Pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju: penzioneri nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara ratni vojni invalidi i civilni invalidi, poljoprivrednici, studenti
Za sve dodatne informacije imate telefone: 011/2606576 * 011/2606521.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Copyright TV5 Užice© 2021 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.