ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

ZDRAVA SRBIJA PREDLAŽE REFERENDUM PROTIV UVOĐENJA SANKCIJA RUSIJI

2 min read

Zdrava Srbija (ZS) predlaže da se građani Srbije na referendumu izjasne o potencijalnom uvođenju sankcija Rusiji, imajući u vidu prvenstveno trenutne ali i dalekosežne posledice jedne takve odluke na teritorijalni integritet i suverenitet države Srbije.
“Pokazalo se da su sankcije, koje su administracija i birokrate u Briselu nametnuli članicama Evropske unije, više odmogle stanovništvu tih zemalja a da je Rusija, u ekonomskom smislu, čak i ojačala, prodajući energente, kojih ima u izobilju, i zemljama EU i azijskim zemljama koje su čak značajno povećale svoje narudžbine ruskog gasa i nafte. Mađarska, kao jedna od članica EU, već duže vreme ukazuje na kontraproduktivnost uvođenja sankcija Rusiji, i upravo je premijer Viktor Orban najavio da će na referendumu pitati svoj narod da li je za dalje proširivanje obim sankcija, naglašavajući da je referendum najveća tekovina modernih demokratskih društava, na čemu insistiraju i političari sa zapada” izjavio je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije.

Uočljivo je, nastavio je Stamatović, da se u međunarodnoj politici dešavaju istorijske promene, tako što SAD i administracije najrazvijenijih evropskih zemalja pokušavaju da stvore neku novu realnost, zaobilazeći međunarodni poredak koji je uspostavila organizacija Ujedinjenih nacija. Upravo ona organizacija koja je nakon prestanka NATO agresije na tadašnju Jugoslaviju donela Rezoluciju 1244 kojom se štiti suverenitet i integritet Srbije i na čijem održanju insistira i Rusija kao stalna članica Saveta bezbednosti UN sa pravom veta u tom telu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Copyright TV5 Užice© 2021 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.