ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

BAJINA BAŠTA: VIDIKOVAC ZELENIKA NOVA ATRAKCIJA

1 min read

Bajina Bašta je opština poznata po brojnim turističkim atrakcijama od kojih posebno zanimljive tačke predstavljaju vidikovci. Od ovog avgusta pored nadaleko čuvene Banjske stene, Sokolarice, Sjeniča, Kapije Podrinja i drugih ovo podrinsko mesto krasi i novi uređen vidikovac Zelenika.

Vidikovac nazvan po imenu koje za Drinu Srbi koriste vekovima nalazi se pored puta Perućac – Mitrovac i sa njega se pruža jedan od najlepših pogleda na Drinu, HE „Bajina Bašta“ i jezero Perućac. Na kaskadnom platou urađena je drvena ograda i postavljeno šest natkrivenih objekata, moderno i funkcionalno dizajniranih, sa stolicama, stolovima i ležaljkama koji posetiocima pružaju poseban ugođaj i uživanje u izuzetnom pogledu na ovaj deo Podrinja u Srbiji i Republici Srpskoj.

Investitor izgradnje i opremanja vidikovca Zelenika je Nacionalni park Tara, a inicijativa za izgradnju potekla je od Saveta korisnika NP Tara. Radove na vidikovcu izvela je Građevinsko-zanatska radnja III D GOLUB iz Bajine Bašte.

Projekat za vidikovac izradio je beogradski Siar Studio DOO, a finansiran je od strane Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta.

IZVOR: TARADRINA.COM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Copyright TV5 Užice© 2021 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.