ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

PRIJEPOLJE: UHAPŠEN OTAC I SIN ZBOG UTAJE POREZA

2 min read

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji sa Poreskom policijom – Odsek Užice i Osnovnim javnim tužilaštvom u Prijepolju, intenzivnim radom, rasvetlili su poreske utaje i poreske prevare u vezi sa porezom na dodatu vrednost i uhapsili H. R. (1963) i njegovog sina S. R. (1992) iz Prijepolja, osumnjičene da su izvršili ova krivična dela.
H. R. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice tri građevinska preduzeća, tokom 2019. godine, neosnovano tražio povraćaj PDV po osnovu faktura koje mu je ispostavilo njegovo drugo preduzeće, kao i da tokom 2021. godine, u poreskim prijavama, nije izvršio obračun PDV na manjak materijala i robe. H. R. je, kako se sumnja, prethodne tri godine, na osnovu ugovora, sinu S. R. isporučio i naplatio robu, a novac zadržao za sebe, pri tom ne plativši porez na prihod od kapitala. Takođe, H. R. je, kako se sumnja, tokom 2021. godine, svom sinu i drugom preduzeću čiji je on vlasnik, isporučio robu i ispostavio fakture, što nije evidentirao u poreskoj prijavi.  Na ove načine je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od
27.000.000 dinara. Njegov sin S. R. se sumnjiči da je 2019. godine, kao odgovorno lice preduzeća, neosnovano tražio povraćaj PDV po osnovu faktura koje mu je ispostavio otac, kao i da tokom 2021. godine, u poreskim prijavama, nije izvršio obračun PDVza građevinske radove. Na taj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 5.000.000 dinara.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju. Sudija Osnovnog suda u Prijepolju im je, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Copyright TV5 Užice© 2021 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.