PEČENJARA ŠAJKAČA MM

mar 4, 2021

TV 5 Užice

Prva užička televizija od 1994

DAN OPŠTINE PRIBOJ I OVE GODINE BEZ SVEČANOSTI, NOVAC PREUSMEREN ZA TALENTOVANE UČENIKE I STUDENTE

1 min read

Danas je Dan opštine Priboj, kao podsećanje na dan kada je Priboj prvi put pomenut u pisanim dokumentima. Bilo je to u Povelji Kralja Fridriha III, koja je izdata u Beču, 2. februara 1448. godine.

Kao i prethodnih sedam godina, od kada se 2. februar obeležava kao Dan opštine Priboj, ni ove godine neće biti svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine.

Sredstva se, već sedam godina, preusmeravaju u druge svrhe, za nagrade talentovanim studentima, najboljim učenicima,nadarenim sportistima, osobama sa invaliditetom, deci slabijeg imovnog stanja…

Danas je održana radna sednica Opštinskog veća na kojoj je doneta Odluka o nagrađivanju 20 talentovanih studenata,koji su ispunili konkursne uslove.Svoje najbolje studente lokalna samouprava nagradila je sa po 120 hiljada dinara.

U poslednjih šest godina,Opština Priboj je na ovaj način,kroz nagrade i stipendije,nagradila tačano 100 najboljih studenata,za šta je iz budžeta Opštine izdvojeno 9 miliona i 600 hiljada dinara.

Čestitke povodom Dana opštine Priboj građanima i građankama Priboja, upućuju predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović i predsednik Skupštine opštine Boris Mrdović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *