ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

KONKURS ZA POHAĐANJE OBUKE ZA ZANIMANJA KUVAR/GASTRONOM, KONOBAR/SOMALIJER I POSLASTIČAR

4 min read

ministarstvo-omladine-i-sportagrb

Udruženje Užički centar za ljudska prava i demokratiju u saradnji sa Ekonomskom školom Užice, Mark MD doo, TV 5 Užice DOO i Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Užice

Objavljuje
KONKURS ZA POHAĐANjE OBUKE ZA ZANIMANjA
KUVAR/GASTRONOM, KONOBAR/SOMALIJER I POSLASTIČAR
U CILjU DOBIJANjA SERTIFIKATA ZA RAD I ZAPOSLENjE MLADIH

Na osnovu konkursa Ministarstva omladine i sporta RS za podršku programima kojima se ostvaruje javni interes u oblasti omladinskog sektora na lokalnom nivou, a koji se realizuju u saradnji udruženja i kancelarija za mlade, Užički centar za ljudska prava i demokratiju počinje sa realizacijom odobrenog projekta koji finansira Republika Srbija

„Radnom praksom do zapošljavanja mladih u Zlatiborskom okrugu”

 

Opis projekta – Projektom je predviđen javni konkurs za mlade sa teritorije Zlatiborskog okruga (Grad Užice i gradska opština Sevojno, Opština Čajetina) na koji mogu da se prijave zainteresovani za dvomesečnu obuku za zanimanja: kuvar/gastronom, konobar/somalijer i poslastičar. Nakon teorijske obuke i radne prakse učesnici imaju mogućnost dobijanja sertifikata za rad i preporuku za zaposlenje. Prijavljeni kandidati će proći proces selekcije koji će izvršiti Nacionalna služba za zapošljavanje i komisija koju će odrediti nosioci projekta. Na osnovu uslova poziva biće odabrano po 10 lica za svako navedeno zanimanje, koja će proći obuku i radnu praksu.

Informacije o obuci: Program obuke obuhvata 300 časova teorijske i praktične nastave. Polaznici obuke će kroz:
a) teorijsku nastavu: steći znanja iz osnova turizma i ugostiteljstva, poznavanja robe, gastronomije, somalijerstva, poslastičarstva.
b) radnu praksu: usvojiti znanja i tehnike kreiranja jelovnika, pripreme i sreviranja najmanje 10 jela – kuvar/gastronom; usvojiti znanja i veštine komunikacije i bontona, serviranja pribora, somalijerskih veština i poznavanja pića i osvežavajućih napitaka – konobar/somalijer; usvojiti znanja i tehnike pripreme i serviranja najmanje 10 poslastica – poslastičar.
• Obuka započinje odmah nakon što komisija izvrši odabir polaznika
• Obuka traje dva meseca, a realizovaće je ovlašćene agencije u prostoru hotela Zlatioborska noć, Bela Zemlja.
• Obuka je besplatna, troškovi prevoza biće potpuno pokriveni svim polaznicima.
• Svim polaznicima će biti obezbeđena zaštitna oprema
• Polaznici će biti u obavezi da ispune uslove obuke. Međusobna prava i obaveze polaznika i nosioca projekta regulisaće se ugovorom. Ugovor će sačiniti tim Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju. Ugovorne strane su Užički centar za ljudska prava i demokratiju i odabrani kandidati. Postupak praćenja realizacije programa obuke je odgovornost Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju.
• Polaznik koji sa uspehom završi obuku dobiće sertifikat o uspešno završenoj obuci i obavljenoj radnoj praksi kao i preporuku mentora.

Uslovi koje treba da ispunjavaju nezaposlena lica:
– da su 18-30 godina starosti
– da su sa teritorije Zlatiborskog okruga
– da su na evidenciji svih organizacionih jedinica Filijale Užice (Užice, gradska opština Sevojno, Čajetina)
-da poseduju minimum osnovno obrazovanje
-da su izuzetno motivisani za obuku i aktivan rad
* Posebno ohrabrujemo mlade žene, osobe sa invaliditetom, pripadnike manjinskih zajednica da učestvuju u procesu obuke.

Rokovi i termini:
Zainteresovana lica se mogu prijaviti do 4. novembra 2016. godine.
Preliminarni razgovor sa zainteresovanim kandidatima obaviće komisija i Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Užice 7 dana nakon zatvaranja konkursa.
Testiranje kandidata obaviće se u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema utvrđenom redosledu, nakon preliminarnih razgovora sa kandidatima.
Na osnovu kriterijuma (rezultat psihološke procene, godine starosti, socijalni status, motivisanost) komisija će nakon preliminarnih razgovora odnosno izvršenog testiranja kandidata, a najkasnije u roku od 15 dana od dana zatvaranja konkursa, odabrati 30 kandidata koji će pohađati obuku i sa njima će se u skladu sa dinamikom realizacije projekta potpisati ugovor o započinjanju obuke.
Potrebna dokumentacija:
– MOTIVACIONO PISMO od deset rečenica u kojima su vidljivi razlozi za pohađanje obuke, kao i motivacija za obavljanje jednog od ponuđenih zanimanja koji su predmet obuke kuvar/gastronom, konobar/somalijer i poslastičar.
– Dokaz o stepenu obrazovanja – diploma
– Uverenje o vođenju evidencije tražioca zaposlenja
– Dokument nadležne institucije kojim će lice potvrditi status korisnika novčane socijalne pomoći, odnosno pripadnost kategoriji lica koja su u stanju socijalne potrebe
Način i mesto prijavljivanja:
Prijavljivanje se može izvršiti LIČNO i putem ELEKTONSKE POŠTE:
Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Užice, Železnička 22, u kancelarijama 13 i 10, e-mail: Biljana.Terzic@nsz.gov.rs
Udruženju Užički centar za ljudska prava i demokratiju, Vojvode Putnika bb, e-mail: uzcentar@neobee.net; 060 5135800 031-522-969

Kontakti za sve dodatne informacije su: uzcentar@neobee.net; Biljana.Terzic@nsz.gov.rs
Konkurs je otvoren do 04. novembra 2016. godine

logo-uczpid   logo-tv5 logo-ekonomska   nsz-logo    logo-zlatiborska-noc

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Copyright TV5 Užice© 2021 All rights reserved. | Newsphere by AF themes.