PEČENJARA ŠAJKAČA MM

mar 20, 2023

ТВ 5 Ужице

Прва ужичка телевизија од 1994. године

NARANDŽASTI METEOALARM ZA SREDU 23. MART

1 min read

Gradski štab za vanredne situacije obaveštava građane da se u sredu 23. marta 2016. godine očekuju obilne kišne padavine u količini 40 litara za 24 časa, a lokalno i više, što može dovesti do pojava poplava posebno na bujičnim vodotokovima, pojave odrona i klizišta, kao i povređivanja ljudi i štete na imovini.

Na snazi je narandžasti meteoalarm. Prognozirane su vremenske pojave jakog intenziteta koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti obazriv, svestan rizika, redovno se informisati o meteorološkim uslovima i pratiti savete i uputstva koje daju nadležne državne službe.

Gradski štab za vanredne situacije uveo je pripravnost za javna preduzeća i druge subjekte koji će preduzimati mere u slučaju elementarne nepogode.

Na područjima koja su pogođena poplavom 07.03.2016. godine građani moraju biti posebno oprezni i u slučaju obilnih padavina i rasta vodotokova preduzeti mere za zaštitu imovine.

U slučaju plavljenja stambenih objekata građani se mogu obratiti dežurnim službama ili Gradskom štabu za vanredne situacije na telefon 031/592-413.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.